Agnus
Název chmele: AGNUS |
|||||
Původ: Byl získán výběrem z hybridního potomstva odrůd Sládek,BorŽatecký červeňák,Northern Brewer,Fuggle. |
|||||
Aroma: Vysoká intenzita chmelové a kořenité vůně. |
|||||
Použití: hořká odrůda „dual purpose“ pro první a Druhé chmelení |
|||||
Alfa kyseliny (%) |
9,0 – 12,0 % |
||||
Beta kyseliny (%) |
4,0 – 6,5 % |
||||
Poměr alfa/beta |
1,9 – 2,6 |
||||
Celkové pryskyřice (% hm.) |
26 - 32 |
||||
Celkové polyfenoly (% hm.) |
4,0 – 5,5 |
||||
Obsah silic (g/100g) |
2,0 – 3,0 g/100g |
||||
Charakter chmelového aroma (0,0 – 2,5) |
|||||
Ovocné aroma 1,00 |
Květinové aroma 1,00 |
Citrusové aroma 1,55 |
Bylinné aroma 0,55 |
Kořeněné aroma 1,05 |
(zdroj: chmelařský institut s.r.o.,Brelex)