Skotské černé pivo typu "Ale" - (Caledonian Ale)
Skotské černé pivo typu "Ale" - (Caledonian Ale)
-
V originálu vařeno infuzně
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Množství piva 20 litrů
-
Hořkost: 60 EBU
-
Barva: 35 EBC
-
Obsah základní sladiny: 18,5%
-
Alkohol: 8,0 %
-
Lahvovat při 4,8% sacharozy v mladém pivu
-
Vídeňský slad - 6350 gramů
-
Barvící slad - 75 gramů
-
Caramalz hell/Pils - 300 gramů
-
Pšeničný slad - 300 gramů
-
Granul.chmel 120 gramů - 5,3% alfa
-
16 l vody na vystírku
-
14 l vody na dolití
-
Sušené svrchní kvasnice
-
Vystírka do 35°C, odpočinek 15 min.
-
Ohřev na 45°C, odpočinek 20 min.
-
Ohřev na 66°C, odpočinek 90 min.
-
Ohřev na 76°C a scezování
-
Chmelovar
-
Chmelovar provádíme 90 min., najednou cca 10 min od začátku varu.
-
Nevím, jaký je tento recept, byl pouze přeložen.
-
Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení. Více než je zde uvedeno, nemohu napsat. Pouze odhaduji, že pivo bude opravdu velmi "hutné" a jsem toho názoru, že zde půjde opravdu o dlouhé kvašení na spilce. A dozrávání bude rovněž dost dlouhé. Kdo bude zkoušet, bude se muset obrnit trpělivostí, aby pivo nevypil předčasně.