Vital
Název chmele: VITAL |
|||||
Původ: Byl získán výběrem z potomstva F1 generace po matečné odrůdě Agnus.Vital je výslednkem šlechtění chmele pro farmaceutické a biomedicinální účely vykazující vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu,které mají příznivý vliv na lidské zdraví. |
|||||
Aroma: Vůně je kořenité a chmelové. |
|||||
Použití: hořká odrůda „dual purpose“ pro první a Druhé chmelení |
|||||
Alfa kyseliny (%) |
12,0 – 16,0 % |
||||
Beta kyseliny (%) |
6,0 – 10,0 % |
||||
Poměr alfa/beta |
1,6 – 2,1 |
||||
Celkové pryskyřice (% hm.) |
25 - 30 |
||||
Celkové polyfenoly (% hm.) |
3,5 – 4,5 |
||||
Obsah silic (g/100g) |
1,5 – 2,5 g/100g |
||||
Charakter chmelového aroma (0,0 – 2,5) |
|||||
Ovocné aroma 2,00 |
Květinové aroma 1,50 |
Citrusové aroma 1,35 |
Bylinné aroma 1,30 |
Kořeněné aroma 0,80 |
(zdroj: chmelařský institut s.r.o.,Brelex)