Weizen – pšeničné světlé pivo

01.08.2014 19:02

Várka cca 25l horké mladiny, rmutování infúzní - rmutovací schéma podle Weyermannu

  • Suroviny:

  • Plzeňský slad: 2,5 kg

  • Pšeničný slad: 2,5 kg

  • chmel ŽPČ (granule 90): 30g

  • Kvasnice: svrchní (Weizen)

  • Varný postup:

  • nálev na vystírání v množství 17,5 litrů

  • vystírku provést do vody o teplotě 38°C

  • zahřát na 45°C – prodleva 10 min

  • zahřát na 52°C – prodleva 10 min

  • zahřát na 62°C – prodleva 30 min

  • zahřát na 72°C – prodleva do zcukření (30 min)

  • zahřát na 78°C – odrmutovací teplota

  • Vyslazování a scezování provést do požadovaného množství sladiny - celkem na množství cca 27 litrů

  • chmelovar 90 min, po zavaření přidat chmel

  • mladinu zchladit na 18°C a zakvasit

  • nechat kvasit při 18°C