Weizen – pšeničné světlé pivo
Várka cca 25l horké mladiny, rmutování infúzní - rmutovací schéma podle Weyermannu
-
Suroviny:
-
Plzeňský slad: 2,5 kg
-
Pšeničný slad: 2,5 kg
-
chmel ŽPČ (granule 90): 30g
-
Kvasnice: svrchní (Weizen)
-
Varný postup:
-
nálev na vystírání v množství 17,5 litrů
-
vystírku provést do vody o teplotě 38°C
-
zahřát na 45°C – prodleva 10 min
-
zahřát na 52°C – prodleva 10 min
-
zahřát na 62°C – prodleva 30 min
-
zahřát na 72°C – prodleva do zcukření (30 min)
-
zahřát na 78°C – odrmutovací teplota
-
Vyslazování a scezování provést do požadovaného množství sladiny - celkem na množství cca 27 litrů
-
chmelovar 90 min, po zavaření přidat chmel
-
mladinu zchladit na 18°C a zakvasit
-
nechat kvasit při 18°C