Návody na různá piva

Nealko a nízkoalkoholové pivo

Výroba piva se sníženým obsahem alkoholu

31.07.2014 21:17
Postup pro přípravu 30 litrů: a) světlé či polotmavé pivo – 1,5 kg zvolené směsi sladů (např. 800 g pšeničného a 700 g bavorského nebo 1000 g bavorského a 500 g světlého) b) černé pivo – 2 kg vhodné směsi sladů (např. 1.500 g karamelového, 300 g barevného a 200 g světlého) Vystírá se cca 8 litry...

Ležáky

Světlý ležák spodně kvašený

01.08.2014 18:18
Celkové množství piva cca 20 l   Infuzní způsob   Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,5 kg Plzeňský světlý slad 50 gramů poloraný červeňák ve třech dávkách 7 - 10 gr. spodních kvasnic - sušené 18 l vody - vystírka, 6 l vody - vyslazení...

Polosvětlý ležák s přídavkem carahell

01.08.2014 18:15
na cca 20 litrů piva   3,6kg český slad 0,4kg CARAHELL 0,2Kg pšeničný Vodu napustím v předvečer várky, do vody přidávám kyselinu citronovou v množství 1,7g na 17 litrů vystírací vody. Vystírka do 39 stupňů, prodleva 20 minut, ohřev na 52 st.,...

Granátový rubínový ležák

01.08.2014 18:13
Celkové množství piva 50 l   Základní sladina: Hořkost: EBU Barva: EBC Procento alkoholu: Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Plzeňský slad - 7 kg Bavorský slad - 5 kg Karamelový slad - 0,5 kg...
1 | 2 | 3 >>

Weizen

Weizen – nakuřované pšeničné

01.08.2014 19:02
Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 13,5% Hořkost: 44 IBU Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Pšeničný nakuřovaný slad 4100 gramů Pšeničný nakuřovaný pražený slad 680 gramů Rýžové plevy 450 gramů (zde vidím pouze...

Weizen – pšeničné světlé pivo

01.08.2014 19:02
Várka cca 25l horké mladiny, rmutování infúzní - rmutovací schéma podle Weyermannu Suroviny: Plzeňský slad: 2,5 kg Pšeničný slad: 2,5 kg chmel ŽPČ (granule 90): 30g Kvasnice: svrchní (Weizen) Varný postup: nálev na vystírání v množství 17,5 litrů...

Weizen - Grodziskie

01.08.2014 19:00
  Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 8% Hořkost: neuvedeno Barva: neuvedeno Procento alkoholu: neuvedeno Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Pšeničný světlý slad 1000 gramů Nakuřovaný slad 1500 gramů...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Pivo Plzeňského typu

Kreysakovo pivo Plzeňského typu

01.08.2014 21:26
Kreysakovo - pivo plzeňského typu Celkové množství piva 15 litrů Seznam ingrediencí pro výrobu piva - dvourmutové Slad 4,5 kg Chmel 22 gramů Kvasnice spodní tekuté 15 litrů vody voda pro dolití dle potřeby Zahřát vodu na 40°C a potom...

Světlé pivo Pzeňského typu 4

01.08.2014 19:12
Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 14 % - BE 22 Hořkost: EBU - neuvedeno Barva: EBC - neuvedeno Procento alkoholu: 6 - 7% Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Plzeňský slad - 4,5 kg Množství chmele: chmel...

Světlé pivo Pzeňského typu 3

01.08.2014 19:10
Infuzní způsob Celkové množství piva cca 10 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva - Obsah základní sladiny - neuveden 2 - 2,5 kg Plzeňského světlého sladu 12 gramů chmelových pelet a nebo 4 dkg chmelových šišek ve dvou dávkách Postup výroby...
1 | 2 >>

Březňák

Březňák 12% spodně kvašené

01.08.2014 22:13
Richter - Pivní březňák - marzen 12% EPM   Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,2 kg světlý slad 0,25 kg mnichovský slad 40 gramů poloraný červeňák ve třech dávkách 15 l vody - vystírka, 10 - 11...

Březňák 2

01.08.2014 21:13
Celkové množství piva 20 litrů Seznam ingrediencí pro výrobu piva Plzeňský slad 4,1 kg Karamelový slad 200 gramů Chmel (4% alfa kyselin) 90 gramů spodní kvasnice 14 l vody na vystírání 16 l vody na dolití Zde je dle mého názoru malý objem...

Březňák 3

01.08.2014 21:13
Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 14 % Hořkost: EBU - neuvedeno Barva: EBC - neuvedeno Procento alkoholu: Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Plzeňský slad - 1 kg Vídeňský slad - 1,5 kg Mnichovský...
1 | 2 >>

Svatavský trpaslík

Svatavský trpaslík 8 - Polotmavý čtyřdruhový sladový speciál

01.08.2014 21:24
  Polotmavý čtyřdruhový speciál Vařeno dekokčním způsobem na dva rmuty Spodní kvašení Sladu celkem - 5,02 kg Bavorský slad - 0,5 kg Plzeňský slad - 3,5 kg Karamelový slad - 0,5 kg Pšeničný světlý slad - 0,5 kg Barvící slad - 0,02 kg...

Svatavský trpaslík 7 - polosvětlé s Bavorským sladem

01.08.2014 21:23
polosvětlé s přídavkem Bavorského sladu Vařeno dekokčním způsobem na dva rmuty Spodní kvašení Bavorský slad - 0,2 kg Plzeňský slad - 4,5 kg Voda - 18 l vystírka , 14 l vyslazování, 1 l výplach varné nádoby po rmutech Chmel 20 gramů - Premiant, 50 gramů -...

Svatavský trpaslík 6 - světlé Plzeňského typu

01.08.2014 21:22
Světlé pivo "Plzeňského typu" Vařeno dvourmutově Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,0 - 4,5 kg Plzeňský světlý slad - rozdíl množství ladu určuje výslednou barevnost a současně hustotu produktu ... Chmel - 20 gramů Premiant a 50...
1 | 2 | 3 >>

Kozel

Rakouský kozel Bock

01.08.2014 21:29
  Rakouský Kozel - Bock EBU 40 EBC 25 Stupňovitost 22% Alkohol 10,2% Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 5200 gramů Plzeňský světlý slad 6300 gramů Mnichovský slad Chmel -...

Kozel Bock

01.08.2014 21:28
Celkové množství piva 50 l   Základní sladina: 18% 50 BE Hořkost: EBU Barva: EBC Procento alkoholu: Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Plzeňský slad - 9 kg Vídeňský slad - 2 kg Mnichovský slad - 1 kg...

Zahraniční speciály

Holandský ležák 1

01.08.2014 21:52
Holandský ležák 1   EBU 27 EBC 3 Stupňovitost 12% Alkohol 4,9% Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 3600 gramů Plzeňský světlý slad 630 gramů kukuřičné vločky Chmel -...

Fitzpatrick's Celtic Stout

01.08.2014 21:51
Fitzpatrick's Celtic Stout   Pivo získalo stříbrnou medaili k kategorii Irish-Style Dry Stout na festivalu Great American Beer v roce 2001. Původní stupňovitost: 9 - 10°Plato (1.036 - 1,040) Hořkost v jednotkách IBU: 30 Určeno pro 20 litrů piva Slad:...

Abigail Adams Amber Ale

01.08.2014 21:49
Abigail Adams Amber Ale   Původní stupňovitost: 13,5°Plato (1.055) Hořkost v jednotkách IBU: 24 Určeno pro 20 litrů piva Slad: 4 kg slad Pale Ale (např. Weyermann nebo Muntons) 0,2 kg karamelový slad tmavý (např. Weyermnn nebo CaraMunich IIII)...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

"Sezónní" piva

Vánoční pivo svrchně kvašené pivo

01.08.2014 22:12
Vánoční pivo svrchně kvašené pivo   Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 12,5% Hořkost: EBU - 24 Barva: EBC - 50 Procento alkoholu: 5,1% Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Mnichovský slad - 4000 gramů...

Vartáš – podzimní pivo

01.08.2014 22:07
Vartáš – podzimní pivo   Recept je asi na 40 L mladiny Dekokčně 1 rmut Suroviny: slad světlý, plzeňský – 5kg slad mnichovský – 1,5kg slad vídeňský – 1,5kg granulovaný chmel (alfa 5,5%) – 125g vystírací voda – 30L Postup:...

Smrkové pivo

01.08.2014 22:01
Smrkové pivo   Zde uvádím původní článek na přípravu tzv. "Smrkového piva" Současně, ale upozorňuji, že je u nás zakázáno strhávání mladých smrkových výhonků Smrkové pivo - ačkoli je obtížné určit prapůvod vaření smrkového piva, z historicky doložitelných materiálů...
1 | 2 >>

Pivní koktejly

Pivní koktejly

14.08.2014 17:21
Pivní koktejly   Míchání piva Míchání piva a dělat z něho koktejly je v naší zemi zatím poněkud nepopulární a je jasné proč. Klacický pivař přeci nevymýšlí nápoj, ten už vymysleli za něj. I přesto se najdou lidé, kteří by s pivem rádi experimentovali. Smíchat pivo s colou nebo jiným nápojem...

Zdroje: wikipedie,Slepý krtek,Brelex,pivní agentura Utopije,milujipivo,pivní klenoty,chmelařský institut s.r.o.,pivní recenze,Framax,

V této rubrice nejsou žádné články.