Alt bier
Alt bier
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Množství piva 20 litrů
-
Mnichovský slad - 3,2 kg
-
Pšeničný tmavý slad - 1 kg
-
Pražený slad - 4 dkg
-
Granul.chmel 50 gramů - 8% alfa
-
14 l vody na vystírku
-
16 l vody na dolití
-
Sušené svrchní kvasnice
-
Vystírka do 35°C, odpočinek 15 min.
-
Ohřev na 55°C, odpočinek 15 min.
-
Ohřev na 64°C, odpočinek 35 min.
-
Ohřev na 72°C, odpočinek 20 min.
-
Ohřev na 78°C, odpočinek 20 min.
-
Chmelovar
-
Chmelovar provádíme 60 - 90 min., ve třech dávkách, poslední 5 min před koncem.
-
Obsah základní sladiny 12%. Doba kvašení 1 - 2 tydny
-
Nevím, jaký je tento recept, byl pouze přeložen.
-
Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení.