Doppel Bock - Kulminátor (alc 8%)
Doppel Bock - Kulminátor
-
EBU 24
-
EBC 65
-
Stupňovitost 18,5%
-
Alkohol 8%
-
Infuzní způsob
-
Celkové množství piva cca 20 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
6400 gramů Mnichovský slad
-
50 gramů barvící slad
-
550 gramů Caramalz/Pils slad
-
Chmel - aromatický 5,5% - není uvedeno množství ...
-
35°C vystírka, 15 min. nechat odpočívat ...
-
50°C, zápařka - prodleva 30 min. ...
-
66°C, prodleva po dobu 70 min. ...
-
76°C, odrmutování a poté scezování. ...
-
Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení
-
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechen chmel najednou 10 minut po začátku varu. ...
-
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C
-
Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel.
-
Dej bůh štěstí"