Duseldorfské staré pivo- svrchně kvašené

01.08.2014 21:45

Duseldorfské staré pivo - svrchně kvašené


 

  • Celkové množství piva 20 l

  • Základní sladina: 12 %

  • Hořkost: EBU 48

  • Barva: EBC: 45

  • Procento alkoholu: 4,9 %

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • Množství a druhy sladu:

  • Mnichovský slad 2800 gramů

  • Vídeňský slad 1600 gramů

  • Barevný slad 30 gramů

  • Množství chmele: aromatický chmel 90 gramů 5,5% alfa kyselin

  • 14 litrů vody na vystírku

  • 16 litrů vody pro dolití

  • Druh kvašení: svrchní

  • Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, dvoustupňovým infuzním rmutováním.

  • Vystírka při 38°C

  • Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.

  • Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.

  • Odrmutování provedeme při teplotě 76°C

  • Chmelovar

  • Chmelovar vaříme 90 min. Chmel se dávkuje v jedné dávce. Dávkuje se 10 min po začátku varu.

  • Hlavní kvašení a ležení

  • Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 3 - 4 týdny.