Duseldorfské staré pivo- svrchně kvašené
Duseldorfské staré pivo - svrchně kvašené
-
Celkové množství piva 20 l
-
Základní sladina: 12 %
-
Hořkost: EBU 48
-
Barva: EBC: 45
-
Procento alkoholu: 4,9 %
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Množství a druhy sladu:
-
Mnichovský slad 2800 gramů
-
Vídeňský slad 1600 gramů
-
Barevný slad 30 gramů
-
Množství chmele: aromatický chmel 90 gramů 5,5% alfa kyselin
-
14 litrů vody na vystírku
-
16 litrů vody pro dolití
-
Druh kvašení: svrchní
-
Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, dvoustupňovým infuzním rmutováním.
-
Vystírka při 38°C
-
Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.
-
Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.
-
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C
-
Chmelovar
-
Chmelovar vaříme 90 min. Chmel se dávkuje v jedné dávce. Dávkuje se 10 min po začátku varu.
-
Hlavní kvašení a ležení
-
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 3 - 4 týdny.