Weizen - Hefeweissbier altbayrischer Art

01.08.2014 18:33

Celkové množství piva 20 l

  • Základní sladina: 12,5%

  • Hořkost: 18 EBU

  • Barva: 9 EBC

  • Procento alkoholu: 5,2%

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • Množství a druhy sladu:

  • Pšeničný světlý slad 2600 gramů

  • Vídeňský slad 2100 gramů

  • Množství chmele: chmel 44 gramů 5% alfa kyselin

  • 14 litrů vody na vystírku

  • 16 litrů vody pro dolití

  • Druh kvašení: svrchní

  • Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, jednostupňovým infuzním rmutováním.

  • Vystírka při 35°C po dobu 15 minut

  • Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 90 min.

  • Odrmutování provedeme při teplotě 76°C

  • Chmelovar

  • Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do tří dávek. První část na začátku (26 gr. dávky), druhá část (10 gr. dávky) uprostřed, těsně před koncem várky poslední část.

  • Hlavní kvašení a ležení

  • Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.