Weizen - Hefeweissbier altbayrischer Art
Celkové množství piva 20 l
-
Základní sladina: 12,5%
-
Hořkost: 18 EBU
-
Barva: 9 EBC
-
Procento alkoholu: 5,2%
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Množství a druhy sladu:
-
Pšeničný světlý slad 2600 gramů
-
Vídeňský slad 2100 gramů
-
Množství chmele: chmel 44 gramů 5% alfa kyselin
-
14 litrů vody na vystírku
-
16 litrů vody pro dolití
-
Druh kvašení: svrchní
-
Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní, jednostupňovým infuzním rmutováním.
-
Vystírka při 35°C po dobu 15 minut
-
Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 90 min.
-
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C
-
Chmelovar
-
Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do tří dávek. První část na začátku (26 gr. dávky), druhá část (10 gr. dávky) uprostřed, těsně před koncem várky poslední část.
-
Hlavní kvašení a ležení
-
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.