Holandský ležák 1
Celkové množství piva cca 20 l
-
EBU 27
-
EBC 3
-
Stupňovitost 12%
-
Alkohol 4,9%
-
Infuzní způsob
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
3600 gramů Plzeňský světlý slad
-
630 gramů kukuřičné vločky
-
Chmel - aromatický 5,5% - není více uvedeno, množství 55 gramů ...
-
Vystírku provést do 16 litrů vody 40°C, 30 min. nechat odpočívat, případně dohřívat na teplotu 38°C ...
-
50°C, zápařka - prodleva 20 min. ...
-
62°C, prodleva po dobu 45 min. ...
-
70°C, prodleva 45 min. ...
-
76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. ...
-
Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení
-
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu. ...
-
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C
-
Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel. Kdo se pokusí vyrobit pivo s pomocí kukuřice, rád bych znal jeho výsledky. Byl bych rád, kdyby se potom ozval a seznámil veřejnost.
-
Dej bůh štěstí"