Holandský ležák 2
Celkové množství piva cca 20 l
-
EBU 37
-
EBC 9
-
Stupňovitost 12,5%
-
Alkohol 5,2%
-
Infuzní způsob
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
4500 gramů Vídeňský slad
-
Chmel - aromatický 5,5% - není více uvedeno, množství 72 gramů ...
-
Vystírku provést do 16 litrů vody 42°C, 30 min. ...
-
50°C, zápařka - prodleva 30 min. ...
-
66°C, prodleva po dobu 70 min. ...
-
76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. ...
-
Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení
-
Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu. ...
-
Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C
-
Dej bůh štěstí"