Holandský ležák 2

01.08.2014 18:10


 

Celkové množství piva cca 20 l

  • EBU 37

  • EBC 9

  • Stupňovitost 12,5%

  • Alkohol 5,2%

  • Infuzní způsob

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • 4500 gramů Vídeňský slad

  • Chmel - aromatický 5,5% - není více uvedeno, množství 72 gramů ...

  • Vystírku provést do 16 litrů vody 42°C, 30 min. ...

  • 50°C, zápařka - prodleva 30 min. ...

  • 66°C, prodleva po dobu 70 min. ...

  • 76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. ...

  • Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení

  • Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu. ...

  • Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

  • Dej bůh štěstí"