John Brown Pale Ale
John Brown Pale Ale
-
Původní stupňovitost: 13 - 13,5%
-
Hořkost v jednotkách IBU: 30
-
Určeno pro 20 litrů piva
-
Slad:
-
2,5 kg slad Pale Ale
-
0,425 kg karamelový slad
-
0,425 kg pšeničný slad
-
Chmel:
-
28 gr. Pearl (německý)
-
30 gr. Mt.Hood
-
28 gr. Cascade
-
Kvasnice:
-
White Labs WLP001, California Ale Yeast
-
Varný proces a chmelovar:
-
Vystřete všechny slady při teplotě 67oC a zařaďte odpočinek 70 minut. Při scezování přidejte do předku chmel Pearl, vyslazujte vodou o teplotě 77°C. Vyslazujte tak dlouho, aby sladina pohromadě měla stupňovitost 12%. Sladinu vařte hodinu a půl, měla by pak mít stupňovitost 13,3-13,5%. 10 minut před koncem chmelovaru přidejte 1/3 chmele Mt. Hood, druhou třetinu 2 minuty před koncem, a zbývající třetinu v samém závěru chmelovaru. Mladinu ochlaďte na 20°C, zakvašte kvasnicemi WLP001 a přidejte 28 g chmelu Cascade.