Rakouský kozel Bock

01.08.2014 21:29


 

Rakouský Kozel - Bock

  • EBU 40

  • EBC 25

  • Stupňovitost 22%

  • Alkohol 10,2%

  • Infuzní způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • 5200 gramů Plzeňský světlý slad

  • 6300 gramů Mnichovský slad

  • Chmel - aromatický 6,5% - 70 gramů - ve dvou dávkách (40 a 30 gramů na začátku a 10 min. před koncem ...

  • 40°C vystírka, 15 min. nechat odpočívat ...

  • 52°C, zápařka - prodleva 20 min. ...

  • 68°C, prodleva po dobu 70 min. ...

  • 76°C, odrmutování a poté scezování. ...

  • Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení

  • Chmelovar 90 min. ...

  • Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

  • Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel.

  • Dej bůh štěstí"