Skotské černé pivo typu "Ale" - (Caledonian Ale)

01.08.2014 21:55

Skotské černé pivo typu "Ale" - (Caledonian Ale)


 

  • V originálu vařeno infuzně

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • Množství piva 20 litrů

  • Hořkost: 60 EBU

  • Barva: 35 EBC

  • Obsah základní sladiny: 18,5%

  • Alkohol: 8,0 %

  • Lahvovat při 4,8% sacharozy v mladém pivu

  • Vídeňský slad - 6350 gramů

  • Barvící slad - 75 gramů

  • Caramalz hell/Pils - 300 gramů

  • Pšeničný slad - 300 gramů

  • Granul.chmel 120 gramů - 5,3% alfa

  • 16 l vody na vystírku

  • 14 l vody na dolití

  • Sušené svrchní kvasnice

  • Vystírka do 35°C, odpočinek 15 min.

  • Ohřev na 45°C, odpočinek 20 min.

  • Ohřev na 66°C, odpočinek 90 min.

  • Ohřev na 76°C a scezování

  • Chmelovar

  • Chmelovar provádíme 90 min., najednou cca 10 min od začátku varu.

  • Nevím, jaký je tento recept, byl pouze přeložen.

  • Kdo by chtěl vyzkoušet, budu rád za doplnění, případně hodnocení. Více než je zde uvedeno, nemohu napsat. Pouze odhaduji, že pivo bude opravdu velmi "hutné" a jsem toho názoru, že zde půjde opravdu o dlouhé kvašení na spilce. A dozrávání bude rovněž dost dlouhé. Kdo bude zkoušet, bude se muset obrnit trpělivostí, aby pivo nevypil předčasně.