Světlé pivo Pzeňského typu 2

01.08.2014 19:08

Infuzní způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • - Obsah základní sladiny 12 %

  • 4,1 kg Plzeňského světlého sladu

  • 50 gramů chmele ve třech dávkách (8% alfa-kyseliny)

  • Vystírku provést do vody 50°C, 15 min. nechat odpočívat

  • Ohřát na 55°C, 15 min oddech

  • Ohřát na 64°C, 40 min oddech

  • Ohřát na 72°C, 20 min oddech

  • Ohřát na 78°C a provést scezení

  • Chmelovar

  • Kvašení - zakvašení provést pomocí spodních kvasnic - druh, co kdo sežene.

  • Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů