Vídeňské staré pivo - Wiener Alt Bier
Vídeňské staré pivo - Wiener Alt Bier
-
Celkové množství piva 20 l
-
Základní sladina 12,2%
-
Hořkost: 30 EBU
-
Barva: 30 EBC
-
Procento alkohlu: 5,4%
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Mnichovský slad 2150 gramů
-
Vídeňský slad 1650 gramů
-
Caramaltz světlý(Plzeňský 200 gramů
-
Barevný slad 30 gramů chmel 50 gramů 7,5% alfa kyselin
-
14 litrů vody na vystírku
-
16 litrů vody pro dolití
-
Svrchní kvašení
-
Pivo je vyrobeno, jako pivo svrchní dvoustupňovým infuzním rmutováním.
-
Vystírka při 40°C
-
Pomalu ohřejeme na 50°C a zařadíme prodlevu 30 min.
-
Pomalu ohřejeme na 66°C a zařadíme prodlevu 70 min.
-
Odrmutování provedeme při teplotě 76°C
-
Chmelovar
-
Chmelovar vaříme 90 min. Dávkuje se chmel do dvou dávek. První část na začátku (40 gr. dávky), druhá část (10% dávky) těsně před koncem varu.
-
Hlavní kvašení a ležení
-
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.