Weizen - pšeničné pivo světlé
Celkové množství piva 20 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Plzeňský slad 1,7 kg
-
Pšeničný slad 2,5 kg
-
chmel 80 gramů 4% alfa kyselin
-
14 litrů vody na vystírku
-
16 litrů vody pro dolití
-
Obsah základní sladiny asi 12%
-
Svrchní kvašení
-
Vystírka při 40°C
-
Pomalu ohřejeme na 55°C a zařadíme prodlevu 15 min.
-
Pomalu ohřejeme na 64°C a zařadíme prodlevu 35 min.
-
Pomalu ohřejeme na 72°C a zařadíme prodlevu 20 min.
-
Pomalu ohřejeme na 78°C a zařadíme prodlevu 20 min.
-
Chmelovar
-
Chmelovar vaříme 60 - 90 min. Dávkuje se chmel do třech dávek. První část na začátku (30% dávky), druhá část (50% dávky) uprostřed varu a poslední část (20% dávky) těsně před koncem varu.
-
Hlavní kvašení a ležení
-
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 2 - 3 týdny.