7 zdraví prospěšných důvodů, proč pít pivo

04.08.2014 09:31


 

7 zdraví prospěšných důvodů, proč pít pivo.


 


 

Většina z nás si zajde v pátek, nebo  během víkendů někam pryč vypít pár piv na zchlazení a užívání si času s přáteli. Nic méně, mnoho lidí neví, kolik zdravotních výhod takové pití piva má. Rozhodli jsme se vám ukázat, jak je dobré si pár piv týdně dát. Takže až si příště budete objednávat tento nápoj v baru, nezapomeňte, že existují vážné zdravotní výhody, které tím získáte.

 

1 – Pivo je dobrý mix Vitamínu

Mnozí lidé mají tendenci si myslet, že pivo je prostě nápoj na ochlazení nebo opití. Avšak to, co je třeba vědět, že tento nápoj je vlastně docela dobrý vitamínový mix, protože obsahuje vysoké množství vitamínu B a vitamínu C. Je také známo, že obsahuje významné množství hořčíku, draslíku a biotinu.

 

2 – Pivo je dobré pro vaše srdce

Velké množství vědeckých studií ukázaly, že mírná konzumace několika alkoholických nápojů (včetně piva) může snížit riziko srdečních onemocnění. Čísla ukazují, že lidé, kteří konzumují mírně pivo mají o 40 až 60 procent snížené riziko srdečních onemocnění než lidé, kteří pivo nekonzumují vůbec.


 

 

3 – Pivo může zabránit vzniku ledvinových kamenů

Jen se zamyslete nad tím, co se stane, když si obvykle dáte pivo, ucítíte nutkání na záchod. Takže je zřejmé, že tento nápoj má schopnost být diuretikum, protože odplavuje věc, která konstruuje ledvinové kameny. Studie ukázaly, že lidé, kteří pijí malé množství tohoto nápoje  mají snížené riziko vzniku ledvinových kamenů o 41 procent.

 

4 – Pivo chrání před mrtvicí

Kromě toho, že je dobré pro srdce, víme, že popíjením piva zabraňujete tvorbě krevních sraženin ve vašem oběhu. U krevní sraženiny je známo, že blokuje tepny na místech po celém vašem těle, včetně srdce a mozku, a pokud jsou tyto tepny blokovány, důsledkem je mrtvice.


5 – Pivo je dobré pro vaše kosti

Docela jistý způsob, jak neustále posilovat vaše kosti je mírně pít pivo. je to proto, že pivo obsahuje vysoké množství křemíku. Takže prakticky každá sklenice piva zvyšuje hustotu kostí.

 

6 – Kognitivní funkce

Výzkumníci říkají, že pivo je skvělé pro další životně důležité části těla. Několik zpráv říká, že umírněné množství piva týdně může zlepšit kognitivní funkce u lidí, většinou u žen. Průměrné množství tohoto nápoje je někde mezi jedním a šesti týdně

 

7 – Vyhnout se diabetu pitím piva

To je také jeden z hlavních důvodů, proč byste měli mírně pivo konzumovat. Důvod, proč se můžete vyhnout diabetu tím, že pijete tento nápoj je velmi jednoduchý. U piva je prokázáno, že účinně snižuje hladinu cukru v krvi lidí, kteří ho pijí. Studie ukázaly, že lidé, kteří konzumují tento nápoj mají nižší šanci na rozvoj cukrovky o 25 procent.