Belgický Ale 1
Belgický Ale 1
-
Zde uvedené pivo - Klaus Kling
-
Kombinovaný infuzně rmutovací způsob
-
Celkové množství piva cca 20 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
- Obsah základní sladiny 11,8 %
-
3,2 kg Plzeňského světlého sladu
-
1,1 kg Vídeňský slad
-
40 g barevný slad
-
44 gramů chmele (5,5 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření
-
Kvasnice svrchní
-
Vystírku provést do vody 38°C, 15 min. nechat odpočívat
-
Ohřát na 50°C, 30 min oddech
-
Ohřát na 66°C, 70 min oddech
-
Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C
-
Smícháme za intenzivního míchaní
-
Chmelovar - doba várky 90 min.
-
Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.
-
Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů