Bohemie
Název chmele: BOHEMIE |
|||||
Původ: aromatická odrůda, vzniklá křížením odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek. |
|||||
Aroma: Vůně je slabě kořenité,chmelové. |
|||||
Použití: Druhé chmelení |
|||||
Alfa kyseliny (%) |
5,0 – 8,0 % |
||||
Beta kyseliny (%) |
6,0 – 9,0 % |
||||
Poměr alfa/beta |
0,8 – 1,0 |
||||
Celkové pryskyřice (% hm.) |
22 - 26 |
||||
Celkové polyfenoly (% hm.) |
3,5 – 4,5 |
||||
Obsah silic (g/100g) |
1,0 – 1,5 g/100g |
||||
Charakter chmelového aroma (0,0 – 2,5) |
|||||
Ovocné aroma 1,15 |
Květinové aroma 1,25 |
Citrusové aroma 1,05 |
Bylinné aroma 1,25 |
Kořeněné aroma 0,90 |
(zdroj: chmelařský institut s.r.o.,Brelex)