John Brown Pale Ale

01.08.2014 21:52

John Brown Pale Ale


 

  • Původní stupňovitost: 13 - 13,5%

  • Hořkost v jednotkách IBU: 30

  • Určeno pro 20 litrů piva

  • Slad:

  • 2,5 kg slad Pale Ale

  • 0,425 kg karamelový slad

  • 0,425 kg pšeničný slad

  • Chmel:

  • 28 gr. Pearl (německý)

  • 30 gr. Mt.Hood

  • 28 gr. Cascade

  • Kvasnice:

  • White Labs WLP001, California Ale Yeast

  • Varný proces a chmelovar:

  • Vystřete všechny slady při teplotě 67oC a zařaďte odpočinek 70 minut. Při scezování přidejte do předku chmel Pearl, vyslazujte vodou o teplotě 77°C. Vyslazujte tak dlouho, aby sladina pohromadě měla stupňovitost 12%. Sladinu vařte hodinu a půl, měla by pak mít stupňovitost 13,3-13,5%. 10 minut před koncem chmelovaru přidejte 1/3 chmele Mt. Hood, druhou třetinu 2 minuty před koncem, a zbývající třetinu v samém závěru chmelovaru. Mladinu ochlaďte na 20°C, zakvašte kvasnicemi WLP001 a přidejte 28 g chmelu Cascade.