Žatecký červeňák
Název chmele: ŽATECKÝ ČERVEŇÁK |
|||||
Původ: jemný poloraný aromatický chmel.Získán klonovou selekcí v původní žatecké oblasti.Pěstován v 9 klonech: Osvaldův klon (3x),Siřem,Blato,Lučan,Zlatan, Podlešák a Blšanka. |
|||||
Aroma: Pravá jemná chmelová vůně.Standard kvality. |
|||||
Použití: Druhé a třetí chmelení , studené chmelení |
|||||
Alfa kyseliny (%) |
2,5 – 4,5 % |
||||
Beta kyseliny (%) |
4,0 – 4,6 % |
||||
Poměr alfa/beta |
0,6 – 1,0 |
||||
Celkové pryskyřice (% hm.) |
13 - 20 |
||||
Celkové polyfenoly (% hm.) |
5,5 – 7,0 |
||||
Obsah silic (g/100g) |
0,4 – 0,8 g/100g |
||||
Charakter chmelového aroma (0,0 – 2,5) |
|||||
Ovocné aroma 0,75 |
Květinové aroma 0,85 |
Citrusové aroma 0,95 |
Bylinné aroma 0,40 |
Kořeněné aroma 1,05 |
(zdroj: chmelařský institut s.r.o.,Brelex)