Abigail Adams Amber Ale

01.08.2014 21:49

Abigail Adams Amber Ale


 

  • Původní stupňovitost: 13,5°Plato (1.055)

  • Hořkost v jednotkách IBU: 24

  • Určeno pro 20 litrů piva

  • Slad:

  • 4 kg slad Pale Ale (např. Weyermann nebo Muntons)

  • 0,2 kg karamelový slad tmavý (např. Weyermnn nebo CaraMunich IIII)

  • 0,425 kg čokoládový slad (např. Sladovna Litovel nebo Muntons)

  • 0,1 kg slad Weyermann nebo Carafa

  • Chmel:

  • 14 gr. Perle granulát 7,1%, - 75 min.

  • 7 gr. Hallertau granulát 5,4% - 25 min.

  • 28 gr. Liberty granulát 3,8% - 10 min.

  • 28 gr. Liberty granulát 3,8% - po skončení chmelovaru

  • 21 gr. Hallertau granulát po skončení chmelovaru

  • Kvasnice:

  • White Labs WLP001, California Ale Yeast

  • Varný proces:

  • Vystřete všechny slady při teplotě 67oC a zařaďte odpočinek 50 min. Zahřejte na odrmutovací teplotu 75°C a nechte 10 min odpočinout. Vyslazujte vodou o teplotě 75°C. Celková doba chmelovaru 90 min, chmele přidávejte dle rozpisu. 15 min před koncem chmelovaru přidejte irský mech pro vyčeření mladiny. Zchlaďte mladinu na 19°C a zakvašte, nechte kvasit při teplotě 19-20°C. Když je kvašení u konce, zchlaďte mladé pivo na 7°C a nechte dozrát 3 dny.