Abigail Adams Amber Ale
Abigail Adams Amber Ale
-
Původní stupňovitost: 13,5°Plato (1.055)
-
Hořkost v jednotkách IBU: 24
-
Určeno pro 20 litrů piva
-
Slad:
-
4 kg slad Pale Ale (např. Weyermann nebo Muntons)
-
0,2 kg karamelový slad tmavý (např. Weyermnn nebo CaraMunich IIII)
-
0,425 kg čokoládový slad (např. Sladovna Litovel nebo Muntons)
-
0,1 kg slad Weyermann nebo Carafa
-
Chmel:
-
14 gr. Perle granulát 7,1%, - 75 min.
-
7 gr. Hallertau granulát 5,4% - 25 min.
-
28 gr. Liberty granulát 3,8% - 10 min.
-
28 gr. Liberty granulát 3,8% - po skončení chmelovaru
-
21 gr. Hallertau granulát po skončení chmelovaru
-
Kvasnice:
-
White Labs WLP001, California Ale Yeast
-
Varný proces:
-
Vystřete všechny slady při teplotě 67oC a zařaďte odpočinek 50 min. Zahřejte na odrmutovací teplotu 75°C a nechte 10 min odpočinout. Vyslazujte vodou o teplotě 75°C. Celková doba chmelovaru 90 min, chmele přidávejte dle rozpisu. 15 min před koncem chmelovaru přidejte irský mech pro vyčeření mladiny. Zchlaďte mladinu na 19°C a zakvašte, nechte kvasit při teplotě 19-20°C. Když je kvašení u konce, zchlaďte mladé pivo na 7°C a nechte dozrát 3 dny.