Belgický Ale 1

01.08.2014 21:34

Belgický Ale 1


 

  • Zde uvedené pivo - Klaus Kling

  • Kombinovaný infuzně rmutovací způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • - Obsah základní sladiny 11,8 %

  • 3,2 kg Plzeňského světlého sladu

  • 1,1 kg Vídeňský slad

  • 40 g barevný slad

  • 44 gramů chmele (5,5 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření

  • Kvasnice svrchní

  • Vystírku provést do vody 38°C, 15 min. nechat odpočívat

  • Ohřát na 50°C, 30 min oddech

  • Ohřát na 66°C, 70 min oddech

  • Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C

  • Smícháme za intenzivního míchaní

  • Chmelovar - doba várky 90 min.

  • Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.

  • Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů