Dunkel altbayerischer Art
Dunkel altbayerischer Art
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Množství piva 20 litrů
-
Barva: 52 EBC
-
Hořkost: 21 EBU
-
Obsah základní sladiny 13%
-
Mnichovský slad - 4500 gr.
-
Karamelový tmavý slad - 280 gr.(150 EBC)
-
Barevný slad - 80 gr. (150 - 1500 EBC)
-
Granul.chmel aromatický 35 gramů - 6,5% alfa
-
14 l vody na vystírku
-
16 l vody na dolití
-
Spodní kvasnice
-
Kdo si přečte tento stručný návod, uvidí zde, že se jedná o kombinaci infuzního rmutování a dekokčního rmutování! V německých pivech u homebrewerů velmi častý způsob vaření piva.
-
Vystírka do 38°C, odpočinek 20 min.
-
Ohřev na 50°C, odpočinek 20 min.
-
Ohřev na 66°C, odpočinek 70 min.
-
Rmutovat při teplotě 76°C
-
Doba várky 90 minut
-
Chmelovar
-
Chmelovar provádíme 10 min.od začátku várky !
-
Doba kvašení nejméně 4 týdny, protože základní sladina je poměrně sladká a tedy dlouho kvasí. Lze pít samozřejmě již po asi 2 týdnech, nebo jak dlouho vydržíme čekat.