Dunkel altbayerischer Art

01.08.2014 21:44

Dunkel altbayerischer Art

 

Seznam ingrediencí pro výrobu piva


 

  • Množství piva 20 litrů

  • Barva: 52 EBC

  • Hořkost: 21 EBU

  • Obsah základní sladiny 13%

  • Mnichovský slad - 4500 gr.

  • Karamelový tmavý slad - 280 gr.(150 EBC)

  • Barevný slad - 80 gr. (150 - 1500 EBC)

  • Granul.chmel aromatický 35 gramů - 6,5% alfa

  • 14 l vody na vystírku

  • 16 l vody na dolití

  • Spodní kvasnice

  • Kdo si přečte tento stručný návod, uvidí zde, že se jedná o kombinaci infuzního rmutování a dekokčního rmutování! V německých pivech u homebrewerů velmi častý způsob vaření piva.

  • Vystírka do 38°C, odpočinek 20 min.

  • Ohřev na 50°C, odpočinek 20 min.

  • Ohřev na 66°C, odpočinek 70 min.

  • Rmutovat při teplotě 76°C

  • Doba várky 90 minut

  • Chmelovar

  • Chmelovar provádíme 10 min.od začátku várky !

  • Doba kvašení nejméně 4 týdny, protože základní sladina je poměrně sladká a tedy dlouho kvasí. Lze pít samozřejmě již po asi 2 týdnech, nebo jak dlouho vydržíme čekat.