Holandský ležák 1

01.08.2014 21:52

Holandský ležák 1


 

  • EBU 27

  • EBC 3

  • Stupňovitost 12%

  • Alkohol 4,9%

  • Infuzní způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • 3600 gramů Plzeňský světlý slad

  • 630 gramů kukuřičné vločky

  • Chmel - aromatický 5,5% - není více uvedeno, množství 55 gramů ...

  • Vystírku provést do 16 litrů vody 40°C, 30 min. nechat odpočívat, případně dohřívat na teplotu 38°C ...

  • 50°C, zápařka - prodleva 20 min. ...

  • 62°C, prodleva po dobu 45 min. ...

  • 70°C, prodleva 45 min. ...

  • 76°C, ohřev na požadovanou teplotu, kde ponechávám pauzu po dobu 20 min. a poté provedu scezování. ...

  • Celkové množství sladiny cca 24 - 25 litrů po vyslazení

  • Chmelovar 90 min., v návodu uvedeno, že všechne chmel najednou 10 minut po začátku varu. ...

  • Schladit na zákvasnou teplotu: pro spodní kvašení 8°C

  • Více v receptu není uvedeno a já jsem jej nezkoušel. Kdo se pokusí vyrobit pivo s pomocí kukuřice, rád bych znal jeho výsledky. Byl bych rád, kdyby se potom ozval a seznámil veřejnost.

  • Dej bůh štěstí"