Irský Stout 1
Irský Stout 1
-
Kombinovaný infuzně rmutovací způsob
-
Celkové množství piva cca 20 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
- Obsah základní sladiny 11,2 %
-
2,3 kg Vídeňský slad
-
350 gr Barevný slad
-
480 gr Bílý cukr
-
32 gramů chmele (11,2 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření
-
Kvasnice svrchní
-
Vystírku provést do vody 38°C, 25 min. nechat odpočívat
-
Ohřát na 66°C, 90 min oddech
-
Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C
-
Smícháme za intenzivního míchaní
-
Cukr přidat uprostřed várky
-
Chmelovar - doba várky 90 min.
-
Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.
-
Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů