Irský Stout 1

01.08.2014 21:39

Irský Stout 1


 

  • Kombinovaný infuzně rmutovací způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • - Obsah základní sladiny 11,2 %

  • 2,3 kg Vídeňský slad

  • 350 gr Barevný slad

  • 480 gr Bílý cukr

  • 32 gramů chmele (11,2 % alfa kyseliny) v jedné dávce 10 min. po začátku vaření

  • Kvasnice svrchní

  • Vystírku provést do vody 38°C, 25 min. nechat odpočívat

  • Ohřát na 66°C, 90 min oddech

  • Odebrat rmut, který ohřejeme na 76°C

  • Smícháme za intenzivního míchaní

  • Cukr přidat uprostřed várky

  • Chmelovar - doba várky 90 min.

  • Kvašení - zakvašení provést pomocí svrchních kvasnic - druh, co kdo sežene.

  • Stáčení a ležení, standartním způsobem, nejlépe alespoň 6 týdnů