Rauch Bier – kouřové (zauzené) pivo
Rauch Bier – kouřové (zauzené) pivo
-
Celkové množství piva cca 10 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
2 kg světlého sladu
-
0,3 kg přeuzeného sladu dubovým dřevem
-
15 gramu gmelového granulátu
-
8 litrů vody na vystírku, 8 - 10 litrů na propláchnutí
-
Sušené a nebo čerstvé kvasnice na svrchní kvašení
-
Vaří se infuzním způsobem
-
Vystírku provést na 40°C
-
Zvýšit teplotu na 55°C, prodleva 20 min.
-
Zvýšit teplotu na 65°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška
-
Zvýšit teplotu na 72°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška
-
Zvýšit teplotu na 78°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška
-
Sladinu odfiltrovat a propláchnout další vodou ohřátou na 78°C
-
Chmelovar - neuvedeno - zřejmě 60 min a chmel rozdělit na dvě várky
-
Hlavní kvašení 2 - 3 dny, dokvašování cca 1 - 2 týdny.
-
Docela zajímavý a vcelku jednoduchý postup, který stojí za pokus ...