Rauch Bier – kouřové (zauzené) pivo

01.08.2014 21:37

Rauch Bier – kouřové (zauzené) pivo


 

  • Celkové množství piva cca 10 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • 2 kg světlého sladu

  • 0,3 kg přeuzeného sladu dubovým dřevem

  • 15 gramu gmelového granulátu

  • 8 litrů vody na vystírku, 8 - 10 litrů na propláchnutí

  • Sušené a nebo čerstvé kvasnice na svrchní kvašení

  • Vaří se infuzním způsobem

  • Vystírku provést na 40°C

  • Zvýšit teplotu na 55°C, prodleva 20 min.

  • Zvýšit teplotu na 65°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška

  • Zvýšit teplotu na 72°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška

  • Zvýšit teplotu na 78°C, prodleva 30 min.Jodová zkouška

  • Sladinu odfiltrovat a propláchnout další vodou ohřátou na 78°C

  • Chmelovar - neuvedeno - zřejmě 60 min a chmel rozdělit na dvě várky

  • Hlavní kvašení 2 - 3 dny, dokvašování cca 1 - 2 týdny.

  • Docela zajímavý a vcelku jednoduchý postup, který stojí za pokus ...