Světlé pivo Pzeňského typu 1
Infuzní způsob
-
Celkové množství piva cca 20 l
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
- 12 %
-
Hořkost - 40 EBU
-
Barva - 6 EBC
-
Alkohol 5%
-
4,5 kg Plzeňského světlého sladu
-
210 gramů Caramalz Pilz
-
100 gramů aromatického chmele ve třech dávkách. 60 g na začátku, 30 g uprostřed a 10 g 5 min před koncem
-
Vystírku provést do vody 50°C, 20 min. nechat odpočívat
-
Ohřát na 60°C, 20 min oddech
-
Ohřát na 65°C, 30 min oddech
-
Ohřát na 70°C, 20 min oddech
-
Ohřát na 76°C a provést scezení
-
Chmelovar
-
Kvašení - zakvašení provést pomocí spodních kvasnic - druh, co kdo sežene.
-
Stáčení a ležení, standartním způsobem