Světlé pivo Pzeňského typu 1

01.08.2014 19:07

Infuzní způsob

  • Celkové množství piva cca 20 l

  • Seznam ingrediencí pro výrobu piva

  • - 12 %

  • Hořkost - 40 EBU

  • Barva - 6 EBC

  • Alkohol 5%

  • 4,5 kg Plzeňského světlého sladu

  • 210 gramů Caramalz Pilz

  • 100 gramů aromatického chmele ve třech dávkách. 60 g na začátku, 30 g uprostřed a 10 g 5 min před koncem

  • Vystírku provést do vody 50°C, 20 min. nechat odpočívat

  • Ohřát na 60°C, 20 min oddech

  • Ohřát na 65°C, 30 min oddech

  • Ohřát na 70°C, 20 min oddech

  • Ohřát na 76°C a provést scezení

  • Chmelovar

  • Kvašení - zakvašení provést pomocí spodních kvasnic - druh, co kdo sežene.

  • Stáčení a ležení, standartním způsobem