Weizen - pšeničné pivo tmavé
Celkové množství piva
-
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
-
Plzeňský slad 2 kg
-
Pšeničný slad tmavý 2 kg
-
Karamelový slad 300 gramů
-
chmel 80 gramů 4% alfa kyselin
-
chmel aromatický 60 gramů
-
14 litrů vody na vystírku
-
16 littrů vody pro dolití
-
Vystírka při 35°C
-
Pomalu ohřejeme na 55°C a zařadíme prodlevu 15 min.
-
Pomalu ohřejeme na 72°C a zařadíme prodlevu 20 min.
-
Pomalu ohřejeme na 78°C a zařadíme prodlevu 20 min.
-
Chmelovar
-
Chmelovar vaříme 60 - 90 min. Dávkuje se chmel do třech dávek. První část na začátku (30% dávky), druhá část (50% dávky) uprostřed varu a poslední část (20% dávky) těsně před koncem varu.
-
Hlavní kvašení a ležení
-
Hlavní kvašení probíhá při teplotě 18 - 20°C přibližně týden. Doba zrání 3 - 4 týdny.