Archiv článků
Svatavský trpaslík 7 - polosvětlé s Bavorským sladem
01.08.2014 21:23
polosvětlé s přídavkem Bavorského sladu
Vařeno dekokčním způsobem na dva rmuty
Spodní kvašení
Bavorský slad - 0,2 kg
Plzeňský slad - 4,5 kg
Voda - 18 l vystírka , 14 l vyslazování, 1 l výplach varné nádoby po rmutech
Chmel 20 gramů - Premiant, 50 gramů -...
Svatavský trpaslík 6 - světlé Plzeňského typu
01.08.2014 21:22
Světlé pivo "Plzeňského typu"
Vařeno dvourmutově
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4,0 - 4,5 kg Plzeňský světlý slad - rozdíl množství ladu určuje výslednou barevnost a současně hustotu produktu ...
Chmel - 20 gramů Premiant a 50...
Svatavský trpaslík 5 - polotmavé Plzeňského typu
01.08.2014 21:20
Polotmavé pivo "Plzeňského typu"
Vařeno dvourmutově
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
3,8 kg Plzeňský světlý slad
0,2 kg barvící slad
Chmel - 20 gramů Sládek a 50 gramů poloraný červeňák
Vystírku provést do...
Svatavský trpaslík 4 - světlé Plzeňského typu
01.08.2014 21:19
světlé pivo "Plzeňského typu"
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4100 dkg Plzeňský světlý slad
30 dkg Pšeničný slad
Chmel - Hořký slad, já jsem použil "Bavorský zlatý", který obsahuje 6,5 % alfa - na...
Svatavský trpaslík 3 - tmavé s pšenicí a karamelovým sladem
01.08.2014 21:17
tmavé pivo s přídavkem pšenice a karamelového sladu
Zde uvedené pivo - autor František Machač
Vyrobeno trojnásobnou infuzí. Koho překvapuje infuzní způsob, tak je to z jednoduchého důvodu. Nemám zatím podmínky na dekokci a současně mi kvalita piva vyhovuje ...
Infuzní způsob -...
Svatavský trpaslík 2 - polotmavé
01.08.2014 21:16
polotmavé pivo
Jednodušeji to už snad ani nejde. Já bych to nazval základním pivem a od něj lze potom cokoli odvíjet. Koho překvapuje infuzní způsob, tak je to z jednoduchého důvodu. Nemám zatím podmínky na dekokci a současně mi kvalita piva vyhovuje ...
Uvedené pivo ochutnával...
Svatavský trpaslík 1 - světlé
01.08.2014 21:15
Jednodušeji to už snad ani nejde. Já bych to nazval základním pivem a od něj lze potom cokoli odvíjet.
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4,5 kg Plzeňský světlý slad
200 gramů Bavorský slad
90 gramů poloranný...
Březňák 2
01.08.2014 21:13
Celkové množství piva 20 litrů
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Plzeňský slad 4,1 kg
Karamelový slad 200 gramů
Chmel (4% alfa kyselin) 90 gramů
spodní kvasnice
14 l vody na vystírání
16 l vody na dolití
Zde je dle mého názoru malý objem...
Březňák 3
01.08.2014 21:13
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 14 %
Hořkost: EBU - neuvedeno
Barva: EBC - neuvedeno
Procento alkoholu:
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad - 1 kg
Vídeňský slad - 1,5 kg
Mnichovský...
Březňák 1
01.08.2014 21:12
Zde uvedené pivo se umístilo na 2.místě v kategorii spodně kvašených piv (březňáků) v roce 2000 v Německu ...
Celkové množství piva 40 litrů
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Plzeňský slad 4 kg
Mnichovský slad 6 kg
chmel (10%) 50 gramů...
Záznamy: 121 - 130 ze 157