Archiv článků
Světlé pivo Pzeňského typu 4
01.08.2014 19:12
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 14 % - BE 22
Hořkost: EBU - neuvedeno
Barva: EBC - neuvedeno
Procento alkoholu: 6 - 7%
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad - 4,5 kg
Množství chmele: chmel...
Světlé pivo Pzeňského typu 3
01.08.2014 19:10
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 10 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
- Obsah základní sladiny - neuveden
2 - 2,5 kg Plzeňského světlého sladu
12 gramů chmelových pelet a nebo 4 dkg chmelových šišek ve dvou dávkách
Postup výroby...
Světlé pivo Pzeňského typu 2
01.08.2014 19:08
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
- Obsah základní sladiny 12 %
4,1 kg Plzeňského světlého sladu
50 gramů chmele ve třech dávkách (8% alfa-kyseliny)
Vystírku provést do vody 50°C, 15 min. nechat odpočívat...
Světlé pivo Pzeňského typu 1
01.08.2014 19:07
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
- 12 %
Hořkost - 40 EBU
Barva - 6 EBC
Alkohol 5%
4,5 kg Plzeňského světlého sladu
210 gramů Caramalz Pilz
100 gramů aromatického chmele ve třech...
Weizen – nakuřované pšeničné
01.08.2014 19:02
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 13,5%
Hořkost: 44 IBU
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Pšeničný nakuřovaný slad 4100 gramů
Pšeničný nakuřovaný pražený slad 680 gramů
Rýžové plevy 450 gramů (zde vidím pouze...
Weizen – pšeničné světlé pivo
01.08.2014 19:02
Várka cca 25l horké mladiny, rmutování infúzní - rmutovací schéma podle Weyermannu
Suroviny:
Plzeňský slad: 2,5 kg
Pšeničný slad: 2,5 kg
chmel ŽPČ (granule 90): 30g
Kvasnice: svrchní (Weizen)
Varný postup:
nálev na vystírání v množství 17,5 litrů...
Weizen - Grodziskie
01.08.2014 19:00
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 8%
Hořkost: neuvedeno
Barva: neuvedeno
Procento alkoholu: neuvedeno
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Pšeničný světlý slad 1000 gramů
Nakuřovaný slad 1500 gramů...
Weizen - Kodlíčské pšeničné
01.08.2014 18:38
Dekokční způsob výroby na jeden rmut, vrchní kvašení
Vaření v jedné varné nádobě V1 + pomocná nádoba PN1 /hrnec,možné využít vnitřní nádobu chladiče/
1. Šrotování /když není již provedeno/, tedy rozdrcení sladového zrna.
1.1 Světlý sklad Plzeňského typu 2,0 kg /1kg =...
Weizen - Hefeweizen
01.08.2014 18:36
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 12%
Hořkost: 22 EBU
Barva: 9 EBC
Procento alkoholu: 4,9%
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Pšeničný světlý slad 2900 gramů
Plzeňský slad 1700 gramů
Kouřový slad...
Weizen - pšeničné pivo světlé
01.08.2014 18:33
Celkové množství piva 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Plzeňský slad 1,7 kg
Pšeničný slad 2,5 kg
chmel 80 gramů 4% alfa kyselin
14 litrů vody na vystírku
16 litrů vody pro dolití
Obsah základní sladiny asi 12%
Svrchní...
Záznamy: 131 - 140 ze 157