Archiv článků
Weizen - Hefeweissbier altbayrischer Art
01.08.2014 18:33
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 12,5%
Hořkost: 18 EBU
Barva: 9 EBC
Procento alkoholu: 5,2%
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Pšeničný světlý slad 2600 gramů
Vídeňský slad 2100 gramů
Množství...
Weizen - s pomerančovou kůrou
01.08.2014 18:29
Celkové množství piva 50 litrů
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Slad 11 kg
70% tvoří pšeničný slad a zbytek ječný slad
1/2 kg sušené pomerančové kůry namleté a nebo nastrouhané nahrubo před usušením. Nutno pořádně před sušením omýt kartáčkem
chmel 50...
Weizen - pšeničné pivo tmavé
01.08.2014 18:26
Celkové množství piva
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Plzeňský slad 2 kg
Pšeničný slad tmavý 2 kg
Karamelový slad 300 gramů
chmel 80 gramů 4% alfa kyselin
chmel aromatický 60 gramů
14 litrů vody na vystírku
16 littrů vody pro...
Weizen – pšeničné 1
01.08.2014 18:23
Zde uvedené pivo se umístilo na 2.místě v kategorii svrchně vařených piv v roce 2000 v Německu …
Základní recept vhodný pro všechna svrchně kvašená piva.
Celkové množství piva
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Sypání" 50 - 100% pšeničného sladu, 0 - 50% ječného...
\syujxikdtulzi
01.08.2014 18:22Světlý ležák spodně kvašený
01.08.2014 18:18
Celkové množství piva cca 20 l
Infuzní způsob
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4,5 kg Plzeňský světlý slad
50 gramů poloraný červeňák ve třech dávkách
7 - 10 gr. spodních kvasnic - sušené
18 l vody - vystírka, 6 l vody - vyslazení...
Polosvětlý ležák s přídavkem carahell
01.08.2014 18:15
na cca 20 litrů piva
3,6kg český slad
0,4kg CARAHELL
0,2Kg pšeničný
Vodu napustím v předvečer várky, do vody přidávám kyselinu citronovou v množství 1,7g na 17 litrů vystírací vody.
Vystírka do 39 stupňů, prodleva 20 minut,
ohřev na 52 st.,...
Granátový rubínový ležák
01.08.2014 18:13
Celkové množství piva 50 l
Základní sladina:
Hořkost: EBU
Barva: EBC
Procento alkoholu:
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad - 7 kg
Bavorský slad - 5 kg
Karamelový slad - 0,5 kg...
MeGal - skoro světlý ležák
01.08.2014 18:11
Celkové množství piva 50 l
Základní sladina:
Hořkost: EBU
Barva: EBC
Procento alkoholu:
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Plzeňský slad - 5 kg
Bavorský slad - 5 kg
Karamelový slad - 0,15 kg...
Holandský ležák 2
01.08.2014 18:10
Celkové množství piva cca 20 l
EBU 37
EBC 9
Stupňovitost 12,5%
Alkohol 5,2%
Infuzní způsob
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4500 gramů Vídeňský slad
Chmel - aromatický 5,5% - není více uvedeno, množství 72 gramů ......
Záznamy: 141 - 150 ze 157