Archiv článků

Jak správně natočit pivo

03.08.2014 22:52
Jak správně natočit pivo     Hrůzný zážitek z venkovského plesu mě donutil se pustit do článku o správném čepování (či chcete-li točení) piva. Dle mého totiž správné načepování půllitru dělá třetinu až polovinu dojmu ze zlatavého moku. A pokud se najde výčepní, který má dobré pivo ale...

7 kroků k ideálnímu požitku z piva

03.08.2014 22:43
7 kroků k ideálnímu požitku z piva     Dvě různá piva se od sebe mohou lišit jako jablka a pomeranče, každý pivní styl zaujme někoho jiného a zároveň se též hodí pro jinou příležitost. Proto vybírejte s rozvahou, zároveň se však nebojte experimentovat. Pamatujte, že degustace piv je...

Jak vychladit pivo během několika minut

03.08.2014 22:38
  Jak vychladit pivo během několika minut       Pokud se cestou z práce zastavíte v obchodě pro pivo a Vaše oblíbené se nenachází v chlaďáku, ale v regálu při pokojové teplotě, nemusíte zoufat, že budete muset dlouho čekat než se Vám doma vychladí. Máme pro Vás jednoduchý...

Jak pivo zachránilo svět

03.08.2014 22:35
Jak pivo zachránilo svět     Několik historiků se podílelo na výzkumu, který měl za úkol zmapovat, na kolik se pivo podílelo na tvorbě lidských dějin. Výsledek výzkumu je šokující a je zcela odhalen v dokumentu, který spatřil světlo světa poprvé až v roce 2011, How Beer Saved the World a...

Je pití piva zdravé?

03.08.2014 22:30
  Je pití piva zdravé?     S touhle otázkou se v libovolných obměnách můžeme setkat v nejrůznějších diskusích, fórech, pojednáních všeobecného i odborného typu a přece stále nelze jednoznačně tvrdit, že by se názory nějak sjednotily a shodovaly. Záleží totiž na mnoha...

Je pití piva zdravé?

03.08.2014 22:25
  Je pití piva zdravé?     S touhle otázkou se v libovolných obměnách můžeme setkat v nejrůznějších diskusích, fórech, pojednáních všeobecného i odborného typu a přece stále nelze jednoznačně tvrdit, že by se názory nějak sjednotily a shodovaly. Záleží totiž na mnoha...

Březňák 12% spodně kvašené

01.08.2014 22:13
Richter - Pivní březňák - marzen 12% EPM   Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,2 kg světlý slad 0,25 kg mnichovský slad 40 gramů poloraný červeňák ve třech dávkách 15 l vody - vystírka, 10 - 11...

Vánoční pivo svrchně kvašené pivo

01.08.2014 22:12
Vánoční pivo svrchně kvašené pivo   Celkové množství piva 20 l Základní sladina: 12,5% Hořkost: EBU - 24 Barva: EBC - 50 Procento alkoholu: 5,1% Seznam ingrediencí pro výrobu piva Množství a druhy sladu: Mnichovský slad - 4000 gramů...

Vartáš – podzimní pivo

01.08.2014 22:07
Vartáš – podzimní pivo   Recept je asi na 40 L mladiny Dekokčně 1 rmut Suroviny: slad světlý, plzeňský – 5kg slad mnichovský – 1,5kg slad vídeňský – 1,5kg granulovaný chmel (alfa 5,5%) – 125g vystírací voda – 30L Postup:...

Smrkové pivo

01.08.2014 22:01
Smrkové pivo   Zde uvádím původní článek na přípravu tzv. "Smrkového piva" Současně, ale upozorňuji, že je u nás zakázáno strhávání mladých smrkových výhonků Smrkové pivo - ačkoli je obtížné určit prapůvod vaření smrkového piva, z historicky doložitelných materiálů...
Záznamy: 81 - 90 ze 157
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>