Archiv článků
Jak správně natočit pivo
03.08.2014 22:52
Jak správně natočit pivo
Hrůzný zážitek z venkovského plesu mě donutil se pustit do článku o správném čepování (či chcete-li točení) piva. Dle mého totiž správné načepování půllitru dělá třetinu až polovinu dojmu ze zlatavého moku. A pokud se najde výčepní, který má dobré pivo ale...
7 kroků k ideálnímu požitku z piva
03.08.2014 22:43
7 kroků k ideálnímu požitku z piva
Dvě různá piva se od sebe mohou lišit jako jablka a pomeranče, každý pivní styl zaujme někoho jiného a zároveň se též hodí pro jinou příležitost. Proto vybírejte s rozvahou, zároveň se však nebojte experimentovat. Pamatujte, že degustace piv je...
Jak vychladit pivo během několika minut
03.08.2014 22:38
Jak vychladit pivo během několika minut
Pokud se cestou z práce zastavíte v obchodě pro pivo a Vaše oblíbené se nenachází v chlaďáku, ale v regálu při pokojové teplotě, nemusíte zoufat, že budete muset dlouho čekat než se Vám doma vychladí. Máme pro Vás jednoduchý...
Jak pivo zachránilo svět
03.08.2014 22:35
Jak pivo zachránilo svět
Několik historiků se podílelo na výzkumu, který měl za úkol zmapovat, na kolik se pivo podílelo na tvorbě lidských dějin. Výsledek výzkumu je šokující a je zcela odhalen v dokumentu, který spatřil světlo světa poprvé až v roce 2011, How Beer Saved the World a...
Je pití piva zdravé?
03.08.2014 22:30
Je pití piva zdravé?
S touhle otázkou se v libovolných obměnách můžeme setkat v nejrůznějších diskusích, fórech, pojednáních všeobecného i odborného typu a přece stále nelze jednoznačně tvrdit, že by se názory nějak sjednotily a shodovaly. Záleží totiž na mnoha...
Je pití piva zdravé?
03.08.2014 22:25
Je pití piva zdravé?
S touhle otázkou se v libovolných obměnách můžeme setkat v nejrůznějších diskusích, fórech, pojednáních všeobecného i odborného typu a přece stále nelze jednoznačně tvrdit, že by se názory nějak sjednotily a shodovaly. Záleží totiž na mnoha...
Březňák 12% spodně kvašené
01.08.2014 22:13
Richter - Pivní březňák - marzen 12% EPM
Infuzní způsob
Celkové množství piva cca 20 l
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
4,2 kg světlý slad
0,25 kg mnichovský slad
40 gramů poloraný červeňák ve třech dávkách
15 l vody - vystírka, 10 - 11...
Vánoční pivo svrchně kvašené pivo
01.08.2014 22:12
Vánoční pivo svrchně kvašené pivo
Celkové množství piva 20 l
Základní sladina: 12,5%
Hořkost: EBU - 24
Barva: EBC - 50
Procento alkoholu: 5,1%
Seznam ingrediencí pro výrobu piva
Množství a druhy sladu:
Mnichovský slad - 4000 gramů...
Vartáš – podzimní pivo
01.08.2014 22:07
Vartáš – podzimní pivo
Recept je asi na 40 L mladiny
Dekokčně 1 rmut
Suroviny:
slad světlý, plzeňský – 5kg
slad mnichovský – 1,5kg
slad vídeňský – 1,5kg
granulovaný chmel (alfa 5,5%) – 125g
vystírací voda – 30L
Postup:...
Smrkové pivo
01.08.2014 22:01
Smrkové pivo
Zde uvádím původní článek na přípravu tzv. "Smrkového piva"
Současně, ale upozorňuji, že je u nás zakázáno strhávání mladých smrkových výhonků
Smrkové pivo - ačkoli je obtížné určit prapůvod vaření smrkového piva, z historicky doložitelných materiálů...
Záznamy: 81 - 90 ze 157